Çocuk ve diş acil durum bilgileri

Screen Shot 2015-12-20 at 7.56.26 PMÇocuğuma sert bir cisim çarptı ve ön kalıcı dişi yerinden çıktı ne yapmalıyım?

Olayın gerçekleşmesinden sonraki 1 saat içinde diş hekimine ulaşmalısınız. Daha fazla beklenirse dişin başarılı bir şekilde yerleştirilme ihtimali azalır. Soğuk su ile ağzı çalkalayın ama silmeyin ya da fırçalamayın. Dişi bir bardak su yada sütün içine koyun ya da dişhekiminize gidene kadar temiz,nemli bir bezin içine saklayın. Olayı takip eden 1 saat içinde tedavi edilebilirse yıllarca dişinizi kullanabilirsiniz. Dişe daha sonra kanal tedavisi gerekecektir.

Çocuğum ön dişini kırdı. Tamir edilir mi?

Kırılan parçayı bulursanız bunu dişhekimine getirin. Bu parça yeniden yapıştırılabilir. Ya da kırık parça olmasa bile diş hekiminiz bunu eskisi gibi yapabilir.

Çocuğumun dişi ağrıyor ne yapmalıyım?

Derhal dişhekiminizi arayın. Çocuğunuz tedaviye gelene kadar ağzını ılık su ile çalkalayabilir ve yüzüne buz sarılmış bez bastırabilirsiniz. ASPİRİN KOYMAYIN ve SICAK UYGULAMA YAPMAYIN. Diş arasına yemek artığı girmiş olabilir. Diş arasını yumuşak bir şekilde diş ipiyle temizlerseniz rahatlama olabilir.

Çocuğumun dişlerini tehlikelerden nasıl koruyabilirim?

Eğer çocuğunuz küçükse yürümeye yeni başlamışsa evinizdeki mobilyaların sivri köşelerini , delici kollarını ve tutma yerlerini kapatmalısınız. Çocuğunuz araba içinde asla ayakta durmamalı, oturduğundan ve sıkıca bağlı olduğundan emin olmalısınız.

Daha ileri yaşlarda ağız koruyucuları yaralanmaları engelleyebilir. Özellikle spor aktivitelerinde tercih edebilirsiz.