Covid-19: Tedbirlerimizi aldık!

Tüm dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde, ağız sağlığı hizmetini kesintisiz bir şekilde sürdürebilmek için klinik olarak tüm gayreti gösterirken; hem çalışanlarımızın hem de hastalarımızın sağlığını korumayı öncelikli hedef olarak görüyoruz. Bu amaçla, hastalığın ilk döneminden itibaren Covid-19’a karşı kliniğimizde üst düzey tedbirler aldık.
Öncelikle dezenfeksiyon ve genel hijyen uygulamalarını Covid 19 şartlarına göre yeniden planladık.

  • Kliniğimize 5 adet Extra Oral vakum cihazı aldık. Bu cihazlar sayesinde hastalarımızın tedavisi esnasında ortama yayılabilecek zerrecikler, cihaz tarafından emilip, filtre edildikten sonra uv ışınına maruz kalarak virüs ve bakterilerden arındırılmaktadır.
  • Tüm odalarda 20 m2 alan içindeki virüs, bakteri ve mantarları yok ederek ortamdaki havanın dezenfeksiyonunu sağlayan sodyum klorit kitleri bulundurulmaktadır. Bu kitlerin sağlık açısından bir zararı yoktur. Sağlık Bakanlığı ve FDI onaylıdır.
  • Tüm personelimiz için özel yüz kaskları temin edilmiştir. Bu siperlikler, yakın mesafeden yapılması gereken dental işlemler esnasında çalışanlarımızın ve hastalarımızın korunmasını sağlamaktadır.
  • Tüm personelimiz hasta bakarken steril edilebilen formalar giymekte ve çift maske kullanmaktadır.
  • Klinik içlerinde hasta içerideyken klima açılmamaktadır. Hasta odadan çıktıktan sonra gerekli temizlikler tamamlandıktan sonra ve ünitlerdeki şeffaf streçler değiştikten ve yerler silindikten sonra klimalar açılmaktadır. Extra Oral Suction cihazları sayesinde etrafa aerosol dağılmasa da tüm önlemler yine de alınmaktadır.
  • Hasta odaları temizlendikten sonra 15-20 dk oda kullanılmamaktadır.
  • Hastalarımız kliniğe girerken maske takmaları zorunlu olup, klinik odalarına girdiklerinde maskelerini tekrar kullanabilecekleri ortam sağlanıp özel ilaçlı ağız suyu ile ağızlarını çalkalamaları istenmektedir.
  • Klinik ortamına yeni giren hastamız hemen ulaşabileceği alanlarda el dezenfektanlarını kullanabilmektedir.
  • Çalışma arkadaşlarımız bir anlık dalgınlıkla da olsa kendini korumayı unutmus olabilen hastalarımıza nazikçe hatırlatma yapmaktadır. Bu konuda sizlerin de anlayışlı davranıyor olması bizim işimizi kolaylaştırmaktadır. Bu konuda berbarce çalışarak hem sizi hem de klinik çalışanlarımızı ve sizden sonra gelecek olan hastalarımızı da korumaktayız.
  • Hastalarımız klinik içerisine girdiklerinde ateş ölçümleri yapılmakta ve özel pandemi içerikli bir form doldurmaları istenmektedir. Bu formaların dürüstçe dolduruluyor olmasi kliniğimizin sizlere hizmet vermeye devam edebilmesi açısından oldukca önemlidir.
  • Covid pozitif olma ihtimali olan hastalarımızdan randevularını ertelemelerini ve test sonuclarinin negatif çıkana kadar diş tedavileri için telefon ile klinigimizden destek istemelerini rica ediyoruz.

Hem çalışanlarımız hem de hastalarımız için bu sürecin en güvenli biçimde atlatılması için gayret ediyor ve herkese Covid 19′ suz sağlıklı güzel günler diliyoruz.