Modern diş hekimliğinin amacı, çürük olan dişlerin sağlığına kavuşturulması, eksikliklerin giderilmesi, hastaların normal çiğneme işlevlerini yerine getirmelerini ve estetik sorunlar yaşamamalarını sağlamaktır. Diş kayıplarının artması diş hekimlerinin işini zaman içinde zorlaştırmaktadır. Çünkü; sabit protezlerde doğal dişlerden destek alma zorunluluğu, hareketli protezlerde istenilen performansın her zaman alınamaması implant tedavisini cazip hale getirmiştir.
İmplant tedavilerinde tani için gerekli teknolojilerden de destek alarak modern diş hekimliğinin de bize vermiş olduğu yeniliklerin desteği ile bu tedavilerde yüksek başarılara imza atmamıza yardımcı olmuştur. İmplant tedavilerinin protetik olarak avantajlarının yanında kemik dokusunun korunmasını sağlaması, daha kalıcı olarak diş eksikliğinin giderilmesi, komşu dişlere dokunmamıza gerek kalmıyor olması en büyük avantajlarıdır.
En ideal implant uygulama zamanı, diş çekimi yapıldıktan 2-3 ay içinde kemik oluşumunun ardından uygulanmasıdır. İmplant kemik içine uygulandıktan 3 ay sonra üst yapısı için gerekli olan süre tedavi zamanına ilave olur. Bu dönemi hastalarımız geçici protezler kullanarak geçirirler. Bu bekleme süresi hastalarımızın ne zaman veya ne şekilde diş kaybettiklerine , sistemik hastalıkları ya da bazı kötü alışkanlıkarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
İmplant tedavisini sadece bir vida uygulanıyor olarak düşünmemek gerekir. Sinüs lifting, otojen kemik grefti uygulamaları , bazı ileri cerrahi uygulamalar ve kemik tozu , membran gibi bazı ilave malzemeler de gerekebilecektir. Bunlar önceden öngörülebilir tedaviler olduğu için hastalarımız herhangi bir cerrahi işlem uygulanmadan önce bu konularda diş hekimlerinden gerekli biligileri alabilirler.
Şunu asla unutmamalıyız, her birey için farklı bir tedavi protokolü gerekebilir. Bunu belirlemek ve yol haritasını çıkartmak her zaman hasta ve diş hekimi arasında bu sürecin daha konforlu ve sağlıklı geçmesini sağlayacaktır.